faq

U behandelt kosteloos juridische kwesties, hoe is dit mogelijk?

Indien u gebruik maakt van professionele juridische dienstverlening heeft de dienstverlener bij een (gedeeltelijk) gegrond bezwaar recht op een proceskostenvergoeding. Deze proceskostenvergoeding wordt door OnlineBezwaar verzocht in het bezwaar op grond van het Besluit proceskosten bestuursrecht. U kunt deze proceskostenvergoeding nalezen in de wet, ex. art. 7:15 Awb.

 

 

Worden echt alle ingediende bezwaren 100% gratis behandeld?

 

Ja.

 

Ik zoek alleen een advocaat, kan ik ook bij u terecht?

 

Bij sommige zaken, zoals strafrecht, echtscheiding e.d. is een advocaat verplicht. OnlineBezwaar heeft een netwerk van advocaten die gratis (op basis van gefinancierde rechtsbijstand) of tegen zeer gereduceerd tarief werken. U kunt alleen gebruik maken van het gereduceerde tarief als u via OnlineBezwaar wordt doorverwezen naar de desbetreffende advocaat. Neem contact op met OnlineBezwaar voor de mogelijkheden.

 

Werkt u in heel nederland?

 

Ja, OnlineBezwaar werkt in heel Nederland. Doordat wij volledig online werken kan Onlinebezwaar cliënten in heel nederland van dienst zijn.

 

Bent u altijd telefonisch bereikbaar?

 

Door de drukte kan het zo zijn dat wij soms telefonisch niet bereikbaar zijn. Stuurt u ons dan een mail, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook een voicemailbericht achterlaten met uw naam, telefoonnummer en juridisch probleem, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

 

Wat is het verschil met het Juridisch Loket?

 

Het Juridisch Loket verwijst slechts door naar een advocaat, en behandeld zelf geen zaken. OnlineBezwaar verwijst door waar nodig, maar behandeld ook zaken zelf. Altijd kosteloos.

 

Mijn uitkering is gekort/afgewezen. Kan ik hier snel iets tegen doen?

 

Ja, wij kunnen tegelijk met het bezwaar een voorlopige voorziening aanvragen bij de Rechtbank, zodat u zo snel mogelijk weet waar u aan toe bent. Vraagt u wel altijd opnieuw een uitkering aan.